Het belang van Strategische Personeelsplanning

19 augustus 2021   Software

De definitie van Strategische personeelsplanning omvat alles wat te maken heeft met het plannen, visualiseren, bouwen en implementeren van een beleid rondom het personeelsbestand van een bedrijf. Het is veel meer dan alleen het inplannen van medewerkers: Het is het analyseren van het bedrijf en van de omgeving, en de uitkomsten als uitgangspunt gebruiken bij het maken van een personeelsplanning. Planning.nl is het perfecte hulpmiddel om een organisatie te ondersteunen bij het gebruik van SPP.

Wat is het doel van strategische personeelsplanning?

Het is voor een bedrijf van groot belang om zich te focussen op strategische personeelsplanning. Een goede blik hebben op de trends en ontwikkelingen binnen je branche en de bredere markt is belangrijk, en strategische personeelsplanning helpt hierbij. Door hier naar te kijken en er een goede visie aan te hangen kan het bedrijf zich voorbereiden op de toekomst: Hoe ziet onze bezetting er nu uit? En straks? Gaan er problemen ontstaan? En hoe pakken we deze problemen aan?  Onze plannings-software biedt een oplossing bij het beantwoorden van dit soort vragen: Vragen die voor elk bedrijf van toepassing zijn, niet alleen in de commerciële tak, maar ook bijvoorbeeld in de zorg, het onderwijs, en zelfs bij overheidsorganen zoals gemeenten en ministeries. SPP hoort in de fundering van élke onderneming te liggen.

Hoe maak je een personeelsplan?

Bij het ontwikkelen van een strategische personeelsplanning is het belangrijk de toekomst goed in kaart te brengen, om te ontdekken waar de personeelsbehoeftes gaan liggen. Ook kijken we naar bedreigingen, waar problemen kunnen ontstaan en hoe deze op te lossen. Wanneer een periode is uitgewerkt kunnen we ons op onze mensen richten, op hun capaciteiten & competenties, en hoe we deze optimaal kunnen gebruiken.

Kleinere bedrijven plannen vaak met een spreadsheet programma als Excel. Dit heeft natuurlijk wat nadelen, en wanneer we het hebben over strategische planning biedt het gebruik van spreadsheet programma’s onvoldoende hulp. Een echte spreadsheet-expert zou het één en ander binnen Excel kunnen ontwikkelen, maar hier zitten zoveel haken en ogen aan dat dit al snel fout gaat. Gelukkig zijn er veel software-ontwikkelaars die hebben geprobeerd passende oplossingen te vinden. Er zijn verschillende apps en programma’s, waaronder enkele gratis opties, die trachten een onderneming te helpen binnen strategische personeelsplanning. Een sterk staaltje software maakt wel een groot verschil, en onze software biedt dan ook bijzonder veel oplossingen en mogelijkheden.

Planning.nl wordt gebruikt door uiteenlopende soorten organisaties:

  • Overheidsorganen zoals de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, Rijkswaterstaat en veel gemeenten;
  • Grote bouwbedrijven zoals BAM en Heijmans;
  • Europese organisaties zoals NTT, die onze software in verschillende landen gebruiken;
  • Maar óók het MKB!

 

 

Hoe werkt ons plannings-programma?

Het mag duidelijk zijn dat met zo’n verscheidenheid Planning.nl van veel markten thuis is. Planning.nl werkt in de basis vraaggestuurd: Waarbij er per project kan worden aangegeven aan welke resources, competenties en certificaten nodig zijn. Echter kan het ook op een simpelere manier gebruikt worden, iets wat we vaker bij het MKB zien, waarbij er juist andersom wordt gepland vanuit de ‘resource’ zelf: ‘Wie kan wanneer aan wat werken?’, ‘Heeft deze persoon de juiste ervaring?’, maar ook: ‘Welk materiaal kan ik gebruiken?’ of ‘Welke bus is wanneer inzetbaar?’. Het planbord is in verschillende soorten weergaven mogelijk, kan uitgebreid worden gefilterd en de software ontdekt zelf conflicten binnen een planning. Grafische rapportages omtrent de planning kunnen zelf worden samengesteld.

Vraag een demo aan bij één van onze verkopers zodat u de software zelf kan ondervinden! Wij zijn een klein, persoonlijk bedrijf uit Vlaardingen, met een hardwerkende groep mensen die klaar staat voor elk van zijn gebruikers!