Capaciteitsplanning met Planning.nl

19 augustus 2021   Software

Strategische capaciteitsplanning is de afgelopen jaren alsmaar belangrijker geworden. De onderneming van nu probeert zo efficiënt en gestroomlijnd mogelijk de capaciteit binnen de organisatie in te plannen, door bijvoorbeeld gebruik te maken van de ‘Lean’-methode. Om deze efficiëntie te waarborgen is het uiterst belangrijk gebruik te maken van een sterke capaciteitsplanner.

De capaciteitsplanningtool is een belangrijk onderdeel van de planningstool van Planning.nl. Deze planningsoftware kan op basis van formatie, beschikbaarheid, functieniveau, certificaten, competenties en vaardigheden per medewerker deze op projecten en werkzaamheden inplannen. Onze software is een SAAS-oplossingen: Er wordt dus volledig online planningen gemaakt.

Met een goede capaciteitsplanningtool als Planning.nl zorgt je team er voor dat het de beschikbare uren op de juiste manier balanceert met de uren die een project of taak nodig heeft. Een voorbeeld van capaciteitsplanning van personeel met onze software is bijvoorbeeld de planning van een project die bestaat uit een aantal aan elkaar gelinkte processen op strategisch, tactisch en operationeel gebied:

  • Forecast / voorspelling / voorspelde vraag
  • Capaciteitsplan
  • Roosterplanning
  • Dagsturing / dagelijks geplande werkzaamheden
  • Rapportage en analyse

Planning.nl zorgt ervoor dat er op een snelle wijze inzicht is of er op het juiste moment genoeg mensen met de correcte vaardigheden aanwezig zijn.  Op deze manier kijk ons planningsprogramma dus ook naar de capaciteitsbenodigheden van een team, taak of project, houdt zij de randvoorwaarden van een project in acht, en kijkt zij of er wordt voldaan aan de supply en demand van de organisatie. Er kan gebruik worden gemaakt van verschillende soorten tijdsplanning, zoals dag- of weekplanning, en Planning.nl houdt hierbij de bezettingsgraad én de voortgang van een project goed in de gaten.