+31 010 2342834 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Schiedamseweg 26, Vlaardingen info@planning.nl
ISO 27001:2013
Gecertificeerd
Marktontwikkelde software
#Nr1 van Nederland
Software integratie
Via webservices
Vraag een demo aan

Mogelijkheden

Mogelijkheden

De planningsapplicaties van Planning.nl, Visibox en Cloudplan, bevatten veel functionaliteit om vele verschillende planprocessen te ondersteunen. Deze applicaties zijn volledig online beschikbaar, waardoor er geen extra software geïnstalleerd hoeft te worden. Ontdek hier een greep uit de functionaliteiten uit deze applicaties.
 • Plannen
 • Extra tools
 • Onze applicaties

  Planning.nl maakt 2 applicaties: Cloudplan en Visibox.

  Cloudplan valt te vergelijken met een verbeterde versie van plannen in Excel, u kunt plannen vanuit het aanbod. Cloudplan is meestentijds geschikt voor kleinere organisaties, met het motto: “waarom moeilijk doen als het makkelijk kan met Cloudplan”.  Bij Cloudplan wordt u niet geholpen door de software bij “dubbel inplannen”, maar dat doet u aan de hand van visuele controle.

  In Visibox kunt u plannen vanuit de vraag: projectmatig plannen via een boom structuur. Visibox is geschikt voor complexere beheersprocessen met een groot aantal resources. Hierbij wordt u wel geholpen door een conflictmelding bij “dubbel inplannen”. Visibox is een zeer geschikte planningstool bij meerdere planners. Het is een informatie uitwisselings tool waarbij er vele mogelijkheden zijn om de relevante data weer te geven. Beschikbaarheid in uren kan op meerdere manieren worden vastgelegd: per dag, per 5 werkdagen, per week en dat in allerlei terugkeerpatronen.

 • Projectplanning

  Naast resource planning is project planning een grote schakel in onze planningsapplicaties. Men kan projecten aanmaken met daarbij horende vraagregels, statussen, fases, mijlpalen en veel meer.

  De zojuist genoemde statussen kunnen op andere projecten, vraagplaatsingen en projecttoekenningen worden toegepast. Een status zou bijvoorbeeld “Gereed” of “Nog uit te voeren” kunnen zijn.

  De juiste resources voor een project kunnen vanuit een intuïtief menu worden gezocht. Dit kan onder andere aan de hand van de gevraagde en benodigde competenties.

  Daarnaast zijn er uitgebreide systemen om begrote en toegekende uren en valuta bij te houden.

  Image

  Projecten zoeken

  Hier staat een overzicht met alle projecten, waarop filters toegepast kunnen worden

  Data

  Hier kunnen allerlei gegevens worden ingevuld over het project

  Tabs

  Hier kunnen afdelingen, fases, vraag regels, mijlpalen en documenten aan het project worden gekoppeld
 • Inplannen van resources

  Een belangrijke toepassing van onze planningsapplicaties is het inplannen van resources. Onder resources verstaan wij personeel, maar ook andere entiteiten, welke door de klant gedefinieerd kunnen worden.

  Deze entiteiten zouden bijvoorbeeld ruimtes of bussen kunnen zijn. Resources kunnen op verschillende manieren worden ingepland. Ze kunnen op projecten ingepland worden of ingepland worden op elkaar: een vrachtwagenchauffeur zou ingepland kunnen worden met een vrachtwagen.

  Beschikbaarheid

  Per resource kunt u de beschikbaarheid en afwezigheid vastleggen. De beschikbaarheid kan met simpele of complexe herhalingspatronen worden doorgekopieerd. Aan de hand van de beschikbaarheid kan een resource worden ingepland.

  De afwezigheid is vast te leggen aan de hand van zelf instelbare types, zoals bijvoorbeeld ziekte of verlof.

  Image

  Projecten en vragen

  Hier staan projecten met hun vraagregels, waarop vraagplaatsingen kunnen worden aangemaakt

  Inplannen

  Hier wordt een medewerker ingepland aan de hand van de competenties

  Project

  Hier is het bijbehorende project te zien, met de projectleider
 • Datafilters

  Vele filtermogelijkheden zijn beschikbaar voor de gebruiker. Zowel in beide planbord views en in alle tabellen is het mogelijk om de data te filteren aan de hand van vele stukken data.

 • Relaties

  In het relatiemenu kunt u meerdere werkadressen en contactpersonen met postcode vastleggen. U kunt een relatie vastleggen bij een project, fase en vraagplaatsing. Daarbij heeft u de mogelijkheid het bijbehorende werkadres met postcode te selecteren.

  Tijdens het inplannen van een personeelslid kunt u het aangeboden personeel sorteren op afstand in kilometers, dat berekend is op basis van de in de vraagplaatsing vastgelegde postcode.

 • Rapportages

  In de planningstools zijn verschillende rapportages beschikbaar.

  Ten eerste kunt u aan de hand van verschillende datasets grafieken genereren, aan de hand van vele parameters.

  Om te rapporteren wat er begroot moet worden (in euro’s of uren) voor bijvoorbeeld een project, is het mogelijk om een financiële teller te gebruiken.

  Ook kunt u planborden en verschillende menu’s (bijvoorbeeld het personeelsmenu) exporteren naar Excel of naar een PDF.

 • Koppelingen

  Om te koppelen aan uw eigen systeem is er een webservice beschikbaar. Dit maakt het voor u mogelijk om de data op een andere manier te visualiseren of om deze met een ander pakket te synchroniseren.

  Ook zijn er andere koppelingen beschikbaar, zoals een koppeling met Exact.

  Daarnaast beschikken beide applicaties over een import en export module, om bijvoorbeeld vanuit uw oude systeem te importeren.

 • Planning op mobiel

  Elk personeelslid kan een koppeling krijgen naar een webkalender, welke bijvoorbeeld geïmporteerd kan worden in Outlook of Google Calendar. In deze koppeling kan u uw project-toekenningen, afwezigheid-toekenningen en losse-taken-toekenningen zien.

 • Flexibiliteit

  Uw eigen terminologie is instelbaar. Dit houdt in dat u uw eigen termen voor een groot deel van de applicatie kunt gebruiken. Deze terminologie is ook vertaalbaar, zodat zowel Nederlands en Engels sprekende medewerkers uw terminologie kunnen gebruiken. Aan de hand van deze terminologie wordt de applicatie ingesteld zoals u hem hebben wilt.

  Daarnaast kunt u in elk scherm kunt u extra velden toevoegen. Deze velden kunnen allerlei typen data bevatten. Deze velden dienen als hulp wanneer u meer velden of speciale type velden zoekt die niet standaard met het pakket worden meegeleverd. Op deze extra velden kunt u ook filteren.

  Om extra flexibiliteit toe te voegen is het ook mogelijk om op onder andere elke entiteit, project en relatie documenten toe te voegen. Dit kunnen bijvoorbeeld facturen zijn die bij een project horen.

 • Rechtensysteem

  U kunt gebruik maken van een uitgebreid rechtensysteem. Aan de hand van dit rechtensysteem kunt u exact aangeven welke medewerker toegang heeft tot welke data. Dit kan zelfs per project, fase en status.

 • Meertalig

  De softwareapplicaties zijn in het Nederlands en Engels te gebruiken. Dit is per gebruiker in te stellen. Dit maakt het mogelijk om binnen het pakket te werken met Nederlands en Engels sprekende medewerkers.

Voorbeelden van planborden