Strokenplanning met Cloudplan & Visibox

Wanneer tijd een belangrijke factor is in het planningsproces, is het plannen met stroken, ook wel een balkenplanning genoemd, de meest intuïtieve manier om projecten, activiteiten en werkzaamheden in te plannen. Allebei de producten van Planning.nl, zowel Cloudplan als Visibox, maken gebruik van een integrale balkenplanning. De doorlooptijd van de projecten, alsmede de mijlpalen, beslismomenten en deadlines worden hiermee inzichtelijk.

Balkenplanning zorgt ervoor dat projectmanagers in één opslag kunnen zien wie of wat, waar op welk moment nodig is. Er kan worden nagegaan hoe lang iets mag duren, wat de eisen van een taak of project zijn, en of er bepaalde problemen omtrent tijd of personeel/materieel dreigen aan te ontstaan. Daarnaast zorgt balkenplanning ervoor dat er makkelijk kan worden gezien of bepaalde taken ‘overlap’ hebben en of er te veel of te weinig resources aan activiteiten zijn besteedt.

Cloudplan werkt aanbodgestuurd: Bij het inzetten van resources  op projecten en/of taken wordt vanuit de resources en/of de projecten gepland. Visibox werkt vraaggestuurd: Bij een project of een taak kan worden aangegeven aan welke resource(s) behoefte is, en per resource welke competenties gewenst zijn.

Cloudplan is eenvoudig te gebruiken en simpeler van opzet. Visibox is uitgebreider en biedt meer opties voor persoonlijke customization.